Plaattaart met pompoen

Plaattaart met pompoen

Na deze regenachtige dagen kreeg ik toch weer een beetje het herfstgevoel. Wat bij mij dan meteen te binnenschiet is pompoen. Één van mijn lievelingsgroente.

Recept voor 2 personen.

Wat heb je nodig:

  • 1 fles pompoen
  • 1 plak vers bladerdeeg (ben je nou een grote eter gebruik dan 2 plakken)
  • 3 rode uien
  • Ongesneden geitenkaas (hiervan snij je 5 plakjes af)
  • Handje walnoten
  • Handje rucola
  • Honing
  • 1 tl za'atar
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Zelf gemaakte pesto: klik hier Heb je weinig tijd koop dan verse pesto bij de supermarkt.

Hoe maak je het

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.

Schil de pompoen en hak in blokjes van ongeveer 2 cm. Doe de blokjes in een ovenschaal voeg hier bij de za’atar, peper, zout en olijfolie.

Bak de pompoen nu 15 min af. Ondertussen snijd je de rode ui in partjes en maak je de pesto. (Heb je nou weinig tijd koop dan verse pesto bij de supermarkt) maar wil je het zelf maken druk dan op deze link

Laat de pompoen op kamertemperatuur komen en voeg de partjes rode ui toe. Meng het geheel goed.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Rol de bladerdeeg uit op een bakplaat. Leg de rol bladerdeeg op een rooster en snijd aan alle zijden op 1 cm een inkeping (zo krijg je een mooie rand)

TIP: Prik gaatjes in het deeg zo krijg je een luchtige bodem.

verdeel de pesto over de rest van de bladerdeeg. Leg hier het pompoen-uien mengsel op. Verdeel de geitenkaas en schenk hier wat honing overheen.

Bak het bladerdeeg nu in ongeveer 20 min af. Als de plaattaart gaar is, verdeel je als laatste de walnoten en de rucola over de plaattaart.

Eet smakelijk

Voor de volgende keer een andere plaattaart proberen? Probeer dan deze eens.