Bieten plaattaart

Bieten plaattaart

Sinds kort doe ik voor de hele week boodschappen omdat ik het zo zonde vind om eten weg te moeten gooien. Het scheelt een hele hoop geld en je bent veel bewuster van de spullen die je in de koelkast hebt liggen. Zoals deze producten: voorgekookte rode bieten, blauwaderkaas en bladerdeeg. Hier maak ik een bieten taart van. Dit gerecht is in een handomdraai klaar. Dus heb je weinig tijd dan is deze top.

Wat heb je nodig

  • 3 voorgekookte rode bieten
  • 1 rode ui
  • handje pijnboompitten
  • 60 g blauwader kaas
  • flinke eetlepel verse pesto
  • eetlepel honing
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • vers bladerdeeg

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui en de bieten in dunne plakjes. Rooster de pijnboompitten in een klein beetje olijfolie met een snufje zout. Rol het bladerdeeg uit. Smeer de pesto over het bladerdeeg waarbij je aan de randen 2 cm vrijhoudt. Leg de bieten, rode ui, blauwaderkaas op de pesto. Schenk hier de honing overheen. Maak het op smaak met peper en zout. Rol de randen op naar binnen. Bak de plaattaart in ongeveer 20 minuten af. Is die nog niet helemaal bruin laat hem dan wat langer in de oven staan. Zodra de taart klaar is en uit de oven is gehaald strooi je de pijnboompitten over het geheel.

EET SMAKELIJK!!

TIP: Hou je niet van blauwaderkaas of roquefort? Gebruik dan geitenkaas. Dit kan ook erg goed samen met bieten.