Burrata plaattaart

Burrata plaattaart

Plaattaarten, daar hou ik van! Het is eigenlijk een soort pizza alleen dan wat gezonder. Het is een dunne plaat van bladerdeeg en wat ik er altijd op doe, zijn verschillende soorten groentes. Deze keer combineer ik het met gegrilde aubergine, groene asperges en burrata.

Plaattaart met burrata en asperges.

Wat heb je nodig

  • 1 aubergine
  • 100 g groene aspergetips
  • 270 g bladerdeeg vers (rol)
  • 100 g verse basilicumpesto
  • handje zongedroogde tomaten
  • 150 g burrata kaas (je kan ook buffel-mozzarella gebruiken)
  • handje Italiaanse pittenmix

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de rol bladerdeeg op een rooster en snijd aan alle zijden op 1 cm een inkeping. Zet het rooster in het midden van de oven en bak het bladerdeeg 3 min. Het kan zijn dat het bladerdeeg een beetje bol wordt maar dat is geen probleem. Gril de aubergine op een grilplaatje met olijfolie en peper. Snijd de aspergetips door midden en wok de asperges in een klein scheutje olijfolie. Snijd de zongedroogde tomaten en de burrata in kleine stukjes.

Smeer de bladerdeeg in met pesto, houd ongeveer 1 cm (waar je de inkeping hebt gemaakt) van de kanten vrij. Beleg het bladerdeeg met de gegrilde aubergine, zongedroogde tomaten en de asperges. Bak het bladerdeeg nu in ongeveer 20 min af. Als de plaattaart gaar is, verdeel je als laatste de burrata en de Italiaanse pittenmix over de taart en klaar is jou taart!!

Zin in een andere soort plaattaart? Klik dan hier.