Ibiza

Wat een heerlijk eiland is Ibiza toch om helemaal nergens over na te hoeven denken. Het enige wat je hier moet doen is genieten van alles wat er om je heen gebeurt. Het eiland geeft je rust zodra je het vliegtuig uitstapt!

Ibiza

In het plaatsje Portinatx heb ik 5 dagen genoten in een super de luxe hotel. Dit hotel was helemaal gerenoveerd en is dus splinter nieuw. Het ontbijt is heerlijk uitgebreid. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. De kamers zijn in de prachtige Ibiza sfeer en bij aankomst krijg je een lekker glas cava. Ook 's ochtends is de Cava aanwezig. Ach ja, het is vakantie!! Het hotel heet Barcelo Portinatx. Barcelo is een hotelketen die je veel ziet in Spanje. Het hotel ligt direct aan een gezellige baai. Ook ligt het op verschillende hoogtes dus goed voor de kuitjes!

Portinatx

Portinatx

Aan de baai bij het hotel hebben ze een leuke strandtent met Spaanse muziek. Hier namen wij na een dag crossen over het eiland een gin tonic, om vervolgens op te frissen en naar een van de leuke restaurantjes op Ibiza te gaan. Wil je weten welke leuke restaurant tips ik voor je heb? Lees dan snel verder!

1. The Giri Cafe

Je kan heerlijk lunchen in het dorpje San Juan. Dit kleine idyllische dorpje die je vanaf de hippie markt al kan zien liggen wil je niet missen. Hier kun je genieten van een heerlijke lunch in de prachtige tuinen die verstopt zitten achter de kleine geveltjes. Er is een handjevol restaurants. Zelf ben ik bij het Giri Cafe geweest.

Als je je auto hebt geparkeerd en je loopt naar het Giri Cafe denk je in eerste instantie: wat een klein restaurant. Zodra je naar binnen loopt zie je hoe ontzettend gaaf het is ingericht. Het liefste wil je natuurlijk buiten zitten als het mooi weer is. Dat is hier geen probleem want de tuin is GEWELDIG. Ze hebben een eigen moestuin midden op het gezellige terras. Van de groenten uit de moestuin maken ze de mooiste gerechten. Het leuke aan dit restaurant is dat je vanaf de tuin de gezellige kerk ziet die op het plein van San Juan staat.

Tip: Reserveer voordat je gaat, dan heb je vaak de beste plekken.

The Giri Cafe

The Giri Cafe

The Giri Cafe

The Giri Cafe

The Giri Cafe

The Giri Cafe

2. La Paloma

Dit typisch Spaanse restaurantje ligt tussen de plaatsjes Santa Gertrudis, Sant Joan de Labritja en Santa Eulalia del Río. Het zit goed verstopt in een klein schattig dorpje met een uitzicht waar je u tegen zegt. Het fijne is dat La Paloma op een heuvel ligt en je dus een prachtig uitzicht hebt over de natuur. Het eten is allemaal biologisch. Ze verbouwen hun groenten zelf en dat is ook wel te proeven. Ga er gewoon lekker heen en geniet!

Tip: Reserveer van tevoren. Het restaurant is bij locals erg in trek!

La Paloma

La Paloma

La Paloma

La Paloma

La Paloma

La Paloma

3. La Luna nell‘Orto

De laatste keer dat ik op Ibiza was, was ik hier 3 weken. Elke dag uit eten en de leukste restaurantjes opzoeken. De 2e week zaten we in het plaatsje Sant Miquel. Hier vonden we restaurant La Luna nell'Orto. Vanaf de buitenkant kun je er al niet om heen.

Het restaurant heeft allemaal verschillende etages van witte trappetjes en verschillende hoekjes waar je heerlijk onder een druivenstruik zit. Elke avond is er een live bandje die gezellige Spaanse muziek speelt.

Tip: het brood en de ravioli zijn huis gemaakt en echt TE lekker.

La Luna nell'Orto

Marlies op Ibiza

La Luna nell'Orto

La Luna nell'Orto

La Luna nell'Orto

4. Elements

Het baaitje Cala Benirras op Ibiza moet je echt gezien hebben! Midden in de baai staat een rots in het water die de hand van God wordt genoemd. ’s Ochtends vroeg, voor de drukte komt, is het hier prachtig en geeft men vaak yoga lessen. Ook kan je hier kano’s huren en prachtig snorkelen.

Na een ochtend zonnen wil je uitgebreid lunchen met een lekker glas wijn erbij. Dit kan heel goed bij hippe strandtent Elements op het strand Cala Benirras. Het leuke is dat je een krant krijgt als menukaart. Je kan hier echt van alles bestellen en zo gek maken als je zelf wilt.

Tip: de hummus is echt waanzinnig lekker

Elements

Elements

Elements

Elements

Elements

Het noorden van Ibiza

Je denkt misschien "Maar waarom helemaal het noorden? Is toch helemaal niet handig?". Eigenlijk is deze plek heel ideaal omdat je vanaf hier naar de prachtige baai Cala Benirras kan rijden. Ook kan je vanaf Barcelo gemakkelijk naar de hippie markt rijden in San Carlos die elke zaterdag is geopend. Je vind hier 200 verschillende kraampjes met sieraden, kleding en leuke souvenirtjes. Na de ochtend te hebben rondgekeken op de markt kun je bijna rollend naar het Giri Café.

Strand Noorden Ibiza

De meeste mensen kennen Ibiza van feesten of van de hippies. Het leuke aan Ibiza vind ik zelf dat je dus alle kanten op kunt gaan. Het eiland is niet heel groot maar van noord naar zuid verschilt het in mijn ogen enorm. Zo heb je in het zuiden veel feesten en luxe. Je moet er van houden maar ik betaal liever 3 euro voor een goed glas wijn dan 15 euro… Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Het is echt een aanrader om een middag of avond naar Santa Gertrudis te gaan. Dit stadje is heel gezellig met een kerkje en daar omheen veel verschillende restaurantjes met gezellige verlichting!

Noorden Ibiza

In het noorden van Ibiza is het leven rustig en vredig. Ik zelf hou van rust op vakantie. Het hele jaar heb je al in drukte geleefd en nu is het tijd om te ontspannen en de drukte op te zoeken wanneer jij dat wilt.

Zo kan je dus kiezen om een dagje naar Ibiza stad te gaan. Deze stad is zeker de moeite waard! Om de stad staat een stadsmuur welke je een prachtig beeld geeft zodra je aankomt. De oude muren zorgen ervoor dat je in een eeuwenoude stad loopt.

In elk straatje zitten verschillende leuke restaurantjes en dat geeft een super sfeer, vooral als het schemerig is of donker, wanneer alle kaarsjes branden. Zoek vooral een restaurantje op dat niet op een plein zit. Meestal vragen zij de hoofdprijs en kun je een klein straatje verderop zelfs veel lekkerder eten!

Noorden Ibiza

Ga jij binnenkort naar Ibiza? Geniet ervan en felices vacaciones!