Thaise gele curry

Thaise gele curry

Heb je wel eens de fairtrade original thaise gele curry pasta op? Deze variant met cashewnoten en een gekookt eitje is een net iets andere soort zoals je misschien gewend bent.

Wat heb je nodig voor de Thaise gele curry

  • 400 g Oosterse wok groenten
  • 100 g groene asperges
  • 1 bol Chinese knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 sjalotje
  • 3 kopjes rijst
  • 2 eieren
  • 1 limoen
  • handje cashewnoten
  • kokos melk
  • 1 fairtrade original thaise gele curry pasta
  • scheutje wok olie
  • sambal

Thaise gele curry, met cashewnoten, limoen, rode peper en een eitje.

Hoe maak je het

Kook de eieren 7 minuten. Kook de rijst zoals aangegeven. Snij de asperges in drieën. Hak het sjalotje en de knoflook fijn. Fruit het sjalotje en de knoflook in een scheutje wok olie. Voeg de rest van de groente toe (asperges en Oosterse wok groenten). Wok dit ongeveer 7 minuten. Voeg de kokosmelk en de pasta van fairtrade gele curry toe. Laat het geheel nog lekker door pruttelen op midden hoog vuur. Snij de rode peper fijn. Halveer de limoen. Verwarm een koekenpan met een klein beetje wok olie en sambal. Bak de gekookte eieren kort (wil je geen pittige eieren laat ze dan naturel).

Verdeel de rijst en de curry over twee borden. Halveer de eieren leg ze op de curry. Dit doe je ook met de limoen, rode peper en de cashewnoten. Strooi als je dit in huis hebt wat sesampitjes over de curry.

TIP: Ben je alleen dan heb je dus te veel. De volgende dag is dit gerecht nog lekkerder omdat de smaken van de vele soorten kruiden en specerijen ingetrokken zijn in de groenten.

Geniet er van!