Ravioli met pompoen, ricotta en salie

Ravioli met pompoen, ricotta en salie

Dinsdag 25 oktober is nationale pasta dag, heerlijk als je het mij vraagt, daarom heb ik een echt herfstravioli recept voor jullie.

Wat heb je nodig voor het deeg

  • 100 g bloem
  • 100 g semolina
  • 1 ei
  • 2 eierdooiers
  • 2 el olijfolie
  • 2 el water

Wat heb je nodig voor de vulling

  • 250 g ricotta
  • 1 fles pompoen
  • 30 g salie
  • 50 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 70 g Parmezaanse kaas
  • 1 citroen

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden, schil en snijd de pompoen in blokjes. Vet de blokjes in met 3 el olijfolie, wat takjes salie (niet alles), peper en zout. Bak de pompoen ongeveer 25 minuten af en laat afkoelen buiten de oven.

Pompoen met sali

Ondertussen maak je het deeg van de pasta. Voeg alle ingrediënten, zoals hierboven, bij elkaar in een ruime kom. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.

Prak de pompoen met een vork fijn, niet te fijn. Voeg de ricotta, citroen en wat peper toe. Je mengsel is nu klaar.

Na een half uur rusten bestrooi je de werkbank met bloem en rol je het deeg dun uit.

Ravioli deeg met bloem

Verdeel de vulling in kleine porties over de helft van het deeg en houdt genoeg afstand. Bestrijk met een kwastje en water tussen de hoopjes vulling. Vouw de andere helft van het deeg over de andere kant van het deeg.

Druk de ingesmeerde tussenstukjes goed aan. Snijd met een mes of ravioli snijder de ravioli los.

Kook een ruime pan water en voeg zout toe. Kook de ravioli kort tot ze naar boven drijven. Ondertussen smelt je de boter en voeg je hier de salie aan toen.

Serveer de ravioli met de gesmolten boter, salie en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk.

Zin in een ander pasta gerecht? Klik dan hier.