Pavlova

Pavlova

Ah, de pavlova…. Die mag natuurlijk niet ontbreken met Pasen het ultieme dessert. Het is makkelijk om te maken het belangrijkst is dat het eiwit natuurlijk goed opgeklopt moet worden.

Wil jij met Pasen deze pavlova op tafel zetten?

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 225 gr suiker
  • 6 tl maizena
  • 1 tl witte wijn azijn
  • 250 ml slagroom
  • Aardbeien en mango
  • Paar takjes munt

Hoe maak je het

Verwarm je oven voor op 150˚C.

Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een vetvrije klopper tot pieken. Voeg al kloppend langzaam de suiker toe tot de meringue glanzend is en stijve pieken krijgt.

Doe de maizena en de azijn door het eiwit vouw dit met een spatel door.

Op een bakplaat met bakpapier leg je het eiwit in 3 cirkels van ongeveer 10 cm diameter en doe dit in de oven.

Zet direct de oventemperatuur naar 120˚C en laat de pavlova er een uur bakken. Doe de oven uit en laat volledig afkoelen in de oven.

Ondertussen klop je de slagroom op ik voeg hier zelf geen suiker meer aan toe.

Als het eenmaal afgekoeld is kun je de pavlova van het bakpapier halen en stapelen. Als topping aardbeien, mango en munt.

Fijne Pasen