Geitenkaas salade

Geitenkaas salade

Het is weer tijd voor salades, de zomer staat voor de deur en dat betekent bbq-en, terrasjes pakken, zonnen en heerlijk genieten van een koud drankje.

Wat heb je nodig voor de geitenkaas-salade

  • 1 courgette
  • 150 g rucola slamelange
  • 1 mango (zorg dat je een rijpe gebruikt)
  • 125 g geitenkaas (het liefst een vers stuk)
  • 125 g spekblokjes (wil je de salade vegetarisch dan kan je dit weglaten)
  • 40 g pijnboompitten
  • 20 g zonnebloempitten
  • 2 eetlepels honing
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het

Snijd de courgette in reepjes zoals op de foto. Meng 2 eetlepels olijfolie met peper en zout en smeer de courgette met een kwast in. Verwarm de grillpan (heb je die niet dan een koekenpan). Gril de courgette tot ze mooi kleuren. Laat ze daarna afkoelen. Bak de spekjes uit en laat ze uitlekken (zorg voor zo min mogelijk vet). Gril de pijnboompitten en de zonnebloempitten in een klein beetje olijfolie met zout.

Courgette in plakken gesneden en gegrild op een gril pan. Dit is gedaan met olijf olie, peper en zout

Snijd de mango in stukjes (het is best een klusje omdat er een enorm rare pit in zit en ook omdat de mango nogal glibberig is), doe dit op een manier waarvan jij vindt wat het handigst is.

Een mango die in blokjes is gesneden.

Verdeel de helft van de sla in een grote schaal. Verdeel de helft van de geitenkaas, courgette, spekjes, mango, pijnboompitten en de zonnebloem pitten over de sla. Schenk hier wat olijfolie, peper en 1 eetlepel honing over de salade. Bedek daarna de rest van de overgebleven sla (je maakt dus 2 lagen in je salade) daarna doe je precies het zelfde als hierboven en klaar is je frisse salade.

Wil je een andere salade eten? Klik dan hier.

TIP: Drink hier een frisse Sauvignon Blanc of Sancerre bij en je geitenkaas komt nog mooier tot zijn recht.