Falafel bowl

Falafel bowl

Op woensdag ochtend ga ik meestal naar de markt om verse groente, bloemen, kaas en vis te halen. Maar ik ga ook naar een mini kraampje die zich voornamelijk richt op de mediterrane keuken. Zo hebben ze veel verschillende soorten olijven, aioli, pesto, pittige paprika etc. Wat ze hier ook hebben is falafel en die is heel goed! Van deze falafel maak je een heerlijke bowl vol smaak.

Ingrediënten voor de bowl.

Wat heb je nodig voor 2 personen

  • 150 g pompoen hummus
  • 12 balletjes falafel (of 170 g Boon falafel ballen, je kan het natuurlijk ook zelf maken recept volgt)
  • flinke hand koriander
  • 200 g cherry tomaatjes
  • bosje radijsjes
  • 1 mango
  • 75 g rucola slamelange
  • olijfolie
  • peper

Ingrediënten voor de bowl.

Hoe maak je het

Verwarm de falafel op laag vuur in de koekenpan. Gebruik geen olijfolie of boter. Verdeel de sla over 2 kommen of diepe borden. Schenk er wat olijfolie overheen. Schil de mango en snijd deze in blokjes. Snijd de tomaatjes in vieren. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Leg de radijsjes, mango, tomaatjes, koriander en de falafel bolletjes ieder op een eigen plek. Als laatste leg je een flinke lepel hummus op het geheel. Maak het op smaak met wat peper.

EASY PEASY

TIP: Ben je niet zo dol op koriander? Want je moet er wel echt van houden. Sommige vinden het naar zeep smaken.. Gebruik ipv koriander dan peterselie. Wil je deze maaltijd uitbreiden. Voeg dan nog avocado toe.