Caesar salade

Deze salade maak ik eigenlijk wel iedere week. Dit is een salade waar alles maar dan ook echt alles in zit. Vis, vlees, groenten, eieren, kaas en brood. Alles wat je nodig hebt!
Wat heb je nodig
- 300 g gemengde sla
- 100 g groene asperges
- 1 avocado
- 4 eieren
- 2 kipfilet
- blikje van 46 g ansjovis
- 40 g croutons (of als je oud brood hebt gebruik dit)
- 90 g parmigiano of parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
- paprikapoeder en kerriepoeder
- scheutje melk
- handje snoeptomaten (mix van verschillende kleurtjes)
Heb je weinig tijd en wil je wat makkelijker eten, gebruik kan de dressing van Cardini’s Original Caeser dressing (deze dressing is mega lekker).
Hoe maak je de dressing
- 1 dl extra vergine olijfolie
- 1 dl witte wijnazijn
- ½ dl droge witte wijn (kan ook zonder)
- 1 dl mayo
- 2 ansjovis filets
- 1 teen knoflook
- 1 mini sjalotje
Mix al deze ingrediënten met een staafmixer door elkaar that’s it! Is die iets te dik voeg er wat extra olijfolie aan toe.
Hoe maak je de salade
Marineer de kipfilets met kerriepoeder, paprikapoeder en peper. Bak de kip op middelhoog vuur in de pan met olijfolie tot die gaar is. Ondertussen kook je de eieren, mijn trucje is dat als het water kookt dan leg je de eieren in het steelpannetje en kook je de eieren 7 min, zo zijn ze perfect. Halveer de asperges en bak ze gaar in de olijfolie. Leg de rest van de ansjovis die over is van de dressing in de melk. Zelf vind ik ansjovis erg zout, doordat je de ansjovis in de melk legt, wordt de smaak iets minder zout. Dep de ansjovis daarna af met keukenpapier. Snijd de tomaatjes door midden en de avocado in blokjes. Verdeel de helft van de gemengde sla in een grote schaal. Voeg hier de helft van de tomaten, asperges en de avocado aan toe en een goede scheut dressing. Verdeel de rest van de sla hier over en voeg de rest van de tomaten, asperges en avocado, croutons, parmezaanse kaas toe. Snijd de ansjovis fijn en verdeel de vis over de salade. Pel de eieren en snijd deze in kwartjes. Snijd de kip ik dunne plakjes en leg de kip en de eieren als laatst op de salade. Als allerlaatste nog wat dressing en klaar is deze zomerse salade.
Zin in een andere salade? Klik dan hier.
TIP: Zorg er voor dat alle smaken mooi in elkaar overlopen. Gebruik niet te veel van één product. Ook is het belangrijk om de kip goed te kruiden.