Burrata caprese

Wow wat is dat verrukkelijk zeg! Hebben jullie wel eens burrata op? Hoop het wel want anders zou ik nu heel snel naar de kaasboer of supermarkt racen om een bol van deze heerlijke kaas te halen.
Wat is burrata?
Burrata is simpelweg mozzarella gevuld met extra room. Ja, je leest het goed: mozzarella + room! Het prachtige kaasje komt uit Puglia (Italië) en is een ware delicatesse uit de Italiaanse keuken.
Door de toevoeging van room is zowel de smaak als structuur een stuk zachter dan gewone mozzarella. Daarbij wordt in veel gevallen echte buffelmelk gebruikt, anders dan de meeste supermarktmozzarella's. Dit resulteert in een culinair pareltje dat op je tong smelt.
Wat heb je nodig
- 150 g sla melange rode biet (je kan ook eventueel gemende sla nemen)
- 150 g Zanetti Burrata (zelf vind ik deze het lekkerste uit de supermarkt, deze komt bij de Albert Heijn vandaan)
- handje verschillende kleuren tomaatjes
- 60 g verse pesto
- handje pijnboompitten
- olijfolie
- balsamico stroop (geen azijn)
- peper en zout
Hoe maak je het
Gril de pijnboompitten in de pan met een klein beetje olijfolie en een snufje zout. Verdeel de sla over een bord of schaal. Halveer de tomaatjes. Verdeel de pesto, pijnboompitten en de tomaten over de sla. Leg de burrata bol in zijn geheel in het midden van de salade. Als laatste schenk je wat olijfolie en balsamico stroop over het geheel. En een klein beetje peper en zout. Dit gerecht kun je lekker combineren met een lekkere groentelasagne of natuurlijk gewoon zo eten.
Zin in een andere salade? Klik dan hier.
TIP: Zorg er voor dat je de juiste olijfolie gebruikt. Het kan je gerecht compleet verpesten als je een lage kwaliteit olijfolie gebruikt. Kies vooral een olijfolie die zo geel mogelijk van kleur is.