Asperges met zalm

Asperges met zalm

Zo ze zijn er weer 'het witte goud'! Heerlijk! Voor mij is dit altijd een teken dat het mooi weer wordt en dat de lente echt begonnen is.

Je kan asperges natuurlijk op allerlei manieren maken maar toch vind ik ze met ham, ei en boterjus toch wel het lekkerst. Met zalm zoals ik ze vandaag maak, vind ik het voor de verandering ook erg lekker en gezond.

WAT HEB JE NODIG

  • 500 g asperges
  • 2 stukken zalm
  • 60 g roomboter
  • 4 aardappels
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper
  • zout
  • bieslook

Witte asperges met zalm

HOE MAAK JE HET

Schil de asperges en snijd de houtachtige achterkant er af. Dit is ongeveer 2 cm. Gooi de schillen de achterkant niet weg. Snijd de aardappelen in blokjes van 3 cm marineer ze met olijfolie, peper en zout. Gebruik eventueel ook Italiaanse kruiden.

Meng de yoghurt en de mayonaise door elkaar heen. Maak eventueel op smaak met peper. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk.

Zet een grote pan met water op. Voeg het groentebouillonblokje en de overgebleven schillen toe (dit zorgt voor meer smaak). Als het water kookt, leg je de asperges in de pan. Kook de asperges 5 minuten, zet het gas uit en laat ze nog 5 minuten nagaren.

Bak ondertussen de zalm en de aardappeltjes in 2 aparte pannen. De zalm bak je in een scheutje olijfolie. Bak de aardappeltjes in een klontje roomboter. Ondertussen smelt je de rest van de roomboter in een steelpannetje op laag vuur.

Gebakken aardappeltjes

Als de asperges gaar zijn, giet je ze af en zorg je er voor dat ze zo min mogelijk vocht bevatten. Verdeel de asperges over 2 borden. Leg de zalm op de asperges en schenk wat gesmolten roomboter en strooi wat bieslook over het geheel.

Eet smakelijk.

Zin in een ander gerecht met asperges? Klik dan hier.