Welkom en wat ontzettend leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website!

Koken met Sien

Allereerst wil ik mij eventjes voorstellen! Ik ben Marlies Nieuwhoff, 30 jaar jong en woonachtig in het gezellige en knusse Wijk bij Duurstede. Ik hoor je misschien wel denken: waarom de naam Sien? Sien was al lang mijn bijnaam die ik zelf eigenlijk best gezellig vond klinken en waar ik snel aan gewend raakte als mensen mij riepen. Vandaar dus Koken met Sien. Ik ben ontzettend dol op koken en eigenlijk alles wat met eten te maken heeft! Het liefst sta ik de hele dag in de keuken en maak ik een tafel vol lekkere dingen voor vrienden en familie. Natuurlijk hou ik ook van de andere zijde: het genieten van een heerlijk avondje uitgebreid eten.

Over mij

Het idee achter koken met Sien is daarom ook een paar jaar geleden begonnen. Na leuke gerechtjes op Facebook en Instagram te hebben geplaatst kreeg ik vaak de vraag: Waarom doe je daar niets mee? Zo gezegd zo gedaan dacht ik. Nou viel het me alleen op dat het erg veel tijd kost om dagelijks gerechtjes en lekkernij te plaatsen naast mijn fulltime baan. Ik eet namelijk 4 a 5 dagen op mijn werk van ’s ochtends tot ’s avonds laat. Daarom is het voor mij voorlopig 2 a 3 gerechtjes per week.

koken met sien

Ik werk al een lange tijd bij het grote familie hotel Van der Valk. Hier heb ik dagelijks te maken met mooie gerechten en lekkernijen. Het fijne aan mijn werk is dat het alles in één is van het ontvangen van gasten tot het laten genieten van lekkere gerechtjes met vaak een bijpassende wijn. Ik adviseer ze dan ook graag met al het lekkers wat Van der Valk te bieden heeft. Het allerfijnst vind ik als ze blij en met een lekker verzadigd gevoel het hotel verlaten!

Vakanties

Wat ik vaak en graag doe is lekker op vakantie gaan en uit eten. Omdat mijn werk zo flexibel is heb ik vaak de tijd om daar gebruik van te maken. Als je mij vraagt waar mijn hart ligt? Dan is dat no doubt España! Ik hou zo erg van die Spaanse levensstijl! De rust, de cultuur, het lekkere eten en de heerlijke wijnen. Op mijn website vertel ik dan ook vaak over mooie plekken in Nederland en het buitenland.

Lekker Eten

Met Koken met Sien wil ik graag laten zien dat gezond eten helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Kies bijvoorbeeld voor seizoensgroenten. Vaak zijn deze in de aanbieding! Alleen dan het volgende wat maak ik daar dan mee? Daar lopen veel mensen bij vast en dat is dus precies wat mijn doel is! Het zoeken naar eenvoudige, gezonde en lekkere gerechtjes zodat iedere maaltijd vanaf nu een feestje wordt.